Šaškių ir šachmatų turnyras Sausio 13-ajai '19

Žiobiškyje – Laisvės gynėjų dienai paminėti šaškių –šachmatų turnyras  

Sausio 13 dieną  minima ypatinga Lietuvos istorijos data –  Laisvės gynėjų diena. Prieš dvidešimt aštuonerius  metus vykę įvykiai tapo ne tik skaudžia mūsų patirtimi, bet ir mūsų stiprybe. Tuomet apginę savo Laisvę, tapome tauta, kuri ir mirtinos grėsmės akivaizdoje geba nepasiduoti, kovoti, laimėti. Šiandien sausio 13-osios įvykius saugome atmintyje kaip skaudų ir ypač taurų mūsų tautos momentą.

 Žiobiškyje šiems įvykiams paminėti buvo surengtas šaškių – šachmatų turnyras. Tragiškus sausio 13-tosios įvykius priminė ir tylos minute pagerbti žuvusius pakvietė  Žiobiškio bibliotekininkė Gintarė Skardinskienė.  Visus susirinkusius pasveikino Žiobiškio bendruomenės pirmininkė Virginija Ardavičienė.

Aštuntus metus vykstantis renginys sukvietė nemažai dalyvių iš Rokiškio,  Kamajų k. ir Vilniaus.  Turnyre dalyvavo 8 šachmatų  ir 9 šaškių žaidimo mėgėjai.  Šachmatų turnyre I vietą  laimėjo - Laimutis Mikėnas, II vietą  - Raimundas Ivanauskas ,III vietą  - Robertas Marčiulionis.  Šaškių  žaidime I vietą laimėjo – Egidijus Kavaliauskas, II vietą – Julius Prakelis, III vietą -  Ramutė Uokienė. 

Kol vyko šaškių, šachmatų kovos , mažiesiems ir jauniesiems žiobiškėnams bei jų svečiams,  buvo paruoštas žaidimų kambarys, kuriame jie linksmai ir draugiškai praleido popietę.

Renginio dalyviai kitais metais pažadėjo vėl susitikti ir dar labiau populiarinti šaškių ir šachmatų žaidimą.

 

Žiobiškio bibliotekininkė Gintarė Skardinskienė

 

Nuotraukos Aušros Kežutienės

Atgal

Žiobiškis

Žiobiškis - bažnytkaimis Rokiškio rajone, 12 km į šiaurės vakarus nuo Rokiškio.

Paskutinės naujienos

Vengerinei 10 metų 2022-11-28

Adresas

Rokiškio savivaldybė
Rokiškio kaimiškoji seniūnija
Žiobiškio kaimas
8618 69032

Naujienlaiškis