Mindauginės Žiobiškyje, 2017

Šventės renginiai Žiobiškyje prasidėjo tradiciniu „Karaliaus Mindaugo“ stalo teniso turnyru. Pasivaržyti ir savo jėgas išbandyti atvyko gausus būrys šios sporto šakos mėgėjų iš Rokiškio, Utenos, Biržų. Varžybos prasidėjo 13 val. ir vyko dviejuose pogrupiuose. Pirmojo pogrupio dalyviai savo jėgas išbandė ir vietas pasiskirstė po trijų valandų. Pirmoji vieta atiteko žiobiškėnui Irmantui Pliuškiui, antroji taip pat žiobiškėnui Nerijui Gasiūnui, trečioji rokiškėnui Vygantui Kavaliauskui. Antrojo pogrupio varžybos užtruko iki vėlaus vakaro. Finalininkai paaiškėji tik po 20 valandos. Pirmąją vietą iškovojo žiobiškėnams, aktyvus renginio organizatorius ir rėmėjas Mindaugas Šedys. Dalyviai buvo apdovanoti „Karaliaus Mindaugo“ stalo teniso turnyro taurėmis, diplomais ir medaliais.

Žiobiškio kaimo skverelyje nuo 18 val. su kaimo gyventojais draugiškai bendravo Rokiškio kuopos kariai savanoriai. Kariai pademonstravo karinius ginklus, virė kareivišką košę. Gausiai susirinkę kaimo gyventojai apžiūrėjo ginkluotę, vaišinosi košę, dėkojo kariams savanoriams už bendravimą ir linkėjo jiems sėkmės. Išlydėjus karius gyventojai buvo pakviesti pasiklausyti poezijos ir dainų. Žiobiškio kaimo skverelyje įrengtoje scenoje Žiobiškio bibliotekininkė Virginija Ardavičienė ir Žiobiškio kultūros darbuotoja Aušra Kežutienė surengė koncertą. Scenoje skambėjo lietuvių autorių dainos, buvo skaitomos kraštiečio poeto Dano Kairio eilės, o taip pat ir šalies bibliotekininkų kūrybos rinktinės „Pasidalinkim ilgesį perpus“ kūriniai. Renginius rėmė vietos ūkininkai, Žiobiškio kaimo bendruomenė ir Rokiškio rajono savivaldybė.

Jau penktus metus Žiobiškio kaimo bendruomenė buriasi tradicinei, pilietinei akcijai, tautiškos giesmės giedojimui, kartu su viso pasaulio lietuviais. Gausiai susirinkę kaimo gyventojai ir svečiai jungėsi į pilietinę akciją ir nuoširdžiai giedojo „Tautišką giesmę“. Nuskambėjus paskutiniams žodžiams, žmonių veiduose nedingo šypsenos, jautėsi pakili, iškilminga nuotaika. Palydėjome šventinę dieną su pasididžiavimo mintimis apie mūsų valstybę, apie Lietuvos Karaliaus Mindaugo pradėtą kelią į Lietuvos valstybingumą, pasisėmėm pasitikėjimo savo valstybe ir vienybės jėgos. Tos vienybės, kuri tą vakarą skambėjo nuo šimto piliakalnių giedant „Tautišką giesmę“ drauge su mūsų tautiečiais visame pasaulyje „Ir šviesa, ir tiesa mūs žingsnius telydi“.

Žiobiškio bibliotekos vyresn. bibliotekininkė Virginija Ardavičienė

 

Projektas "Žiobiškio kaimo viešosios erdvės sutvarkymas" finansuojamas Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos 2015 m. gruodžio 9 d. sprendimu Nr.3D-91 „Dėl žemės ūkio ministro 2015 m. birželio 23 d. įsakymo Nr. 3D-532 „Dėl 2015 metų Žemės ūkio, maisto ūkio ir kaimo plėtros skatinimo programos (biudžeto lėšos) (01 01) priemonei „Parama kaimo bendruomenėms (01 001 01 03 09) įgyvendinti skirtų lėšų pagal projektus ir lėšų gavėjus paskirstymo sąrašo patvirtinimo“ pakeitimo“.

Atgal

Žiobiškis

Žiobiškis - bažnytkaimis Rokiškio rajone, 12 km į šiaurės vakarus nuo Rokiškio.

Paskutinės naujienos

Vengerinei 10 metų 2022-11-28

Adresas

Rokiškio savivaldybė
Rokiškio kaimiškoji seniūnija
Žiobiškio kaimas
8618 69032

Naujienlaiškis