Žiobiškiui - 340!

Šį savaitgalį kraštiečius į susitikimą sukvietė Žiobiškis. Tradiciniai Baltramiejaus atlaidai ir kraštiečių susitikimas kasmet sulaukia vis daugiau kraštiečių ir svečių.

Penktadienį į spartakiadą mažuosius žiobiškėnusir svečius sukvietė "Purvo fanai". Mažieji linksminosi, dalyvavo įvairiose varžybose ir konkursuose Kurkliečių žiede.

Šeštadienio ryte renovuotame sadione vyko tinklinio ir krepšinio varžybos. Geriausiai tinklinį sekėsi žaisti Obelių komandai, antri liko žiobiškėnai, treti – Degsnių (Rokiškio kaim. sen.) atstovai. Krepšinio aikštelėje vėl nepralenkiama tapo Obelių komanda, antrąją vietą laimėjo Degsnių k., trečiąją – Žiobiškio komandos.Ši sporto šventė – penktoji. Nors dalyvių susirinko negausiai, nuolatinis  varžybų teisėjas Audrius Rinkevičius, organizatoriai Arūnas Černiauskis ir Eglė Griciūtė bei žaidėjai nestokojo geros nuotaikos.

Patys mažiausieji mėgavosi šokinėdami ant batuto arba leido laiką kaudamiesi ir varžydamiesi „Pimpačkiuko“ kiemelyje. Moteris domino čia pat, po pušimis, vykstanti vilnos vėlimo edukacinė pamokėlė, kurią vedė vietos tautodailininkė Danutė Stočkuvienė. Ji mokė iš vilnos ir muilo pasigaminti švelnų šveitiklį sudiržusioms rankoms ir kojoms. Ši veikla sudomino daugelį, nes keliolikai minučių galėjai atsitraukti nuo darbo stalo, stebėti varžybas ar „paganyti“ ant batuto šokinėjančias atžalas. Vilnos vėlimas sudomino net mažas mergaites, kurioms tautodailininkė pasiūlė paprastesnių kūrybinių darbelių.

Besidomintieji menu aplankė bažnyčioje ir bendruomenės namuose eksponuojamą dailininkės Irenos Bajorūnaitės paveikslų parodą „Šis tas iš mano kelionės“. Joje – sakralinės ir panteistinės temos, veiduose užfiksuotos emocijos.

Daug gražių dalykų šiai šventei sugalvojo miestelio veikli bendruomenė: parapijos namų sieną puošia įspūdingas plakatas su Žiobiškio panorama. Nemažai žiobiškėnų jame ieškojo savo namų, įamžintų iš paukščio skrydžio.

Scenoje – aukso raidėmis žibantis Žiobiškio vardas, sudėtas tarsi laikrodis, kurio rodyklės rodo be dvidešimt keturias: miestelis švenčia 340-ąjį gimtadienį. Su gražiu himnu, kuriam žodžius sukūrė ilgametė Žiobiškio bibliotekininkė Liucija Kirstukienė. Su įspūdinga istorija, papasakota Rokiškio krašto garbės piliečio, kilme žiobiškėno, Venanto Mačiekaus. Su dailininkės, poetės Irenos Bajorūnaitės paroda. Su nuoširdžiausiais bendruomenės sveikinimais šiems žinomiems kraštiečiams, šiemet švenčiantiems 80-ąjį gimtadienį - Venantui Močiekui ir Iren ai Bajorūnaitei.

Šventėje smagu buvo pamatyti Vilniaus rokiškėnų klubo „Pragiedruliai“ vadovą, Rokiškio garbės krašto pilietį Algį Narutį. Nors jo vadovaujama įmonė „Amanda“ šventė veiklos 25-metį, jis bent trumpam ištrūko iš šventinio renginio ir atskubėjo pasveikinti žiobiškėnų. Susirinkusiuosius taip pat pasveikino Seimo narys Raimundas Martinėlis, Rokiškio rajono meras Antanas Vagonis ir vicemeras Egidijus Vilimas.

O kur dar smagus, nuoširdus žinomo bardo Kazimiero Jakučio koncertas, smagūs šokiai su Obelių kapela „Malūnas“. Ir nuostabi rajono tarybos nario, aktyvaus bendruomenininko Viliaus Pliuškio žvėrienos sriuba, ragaujant kurią aptarėme bendruomenės viltis ir lūkesčius. Rokiškio kaimiškosios seniūnijos seniūnė Dalia Janulienė džiaugėsi gražėjančiu Žiobiškiu, čia besikuriančiomis jaunomis, darbščiomis šeimomis. Ir tuštėjimo banga Žiobiškyje beveik nejuntama: čia negyvenamų sodybų seniūnė suskaičiavo vos keturias.

Sekmadienį bažnyčioje vyko ne tik Šv. Mišios, bet ir arfininkės Julijos Giedros Tutkutės ir vargonininko Justino Šapolos sakralinės muzikos koncertai.



Atgal

Žiobiškis

Žiobiškis - bažnytkaimis Rokiškio rajone, 12 km į šiaurės vakarus nuo Rokiškio.

Paskutinės naujienos

Vengerinei 10 metų 2022-11-28

Adresas

Rokiškio savivaldybė
Rokiškio kaimiškoji seniūnija
Žiobiškio kaimas
8618 69032

Naujienlaiškis