Žiemos šventė 2015

Sausio 24 dieną, ant Žiobiškio tvenkinio žvejus entuziastus sukvietė ketvirtosios poledinės žuklės „Žvejų varžybos 2015“ ir žiemos šventė.
Varžybose dalyvavo 25 žvejai iš Žiobiškio, Kavoliškio, Rokiškio ir Panevėžio Jie pasiskirstė į 9 komandas ir turėjo 3,5 val. laiko žvejybai. Per jas labiausiai sekėsi Virginijui, Mantui ir Deividui Širvinskams iš Rokiškio. Jie visi kartu ištraukė šiek tiek daugiau nei 5 kg. žuvies. Antra vieta atiteko Juozui Jurgaičiui ir Vidui Vaitkevičiui iš Panevėžio, sužvejujusiems 1,6 kg. Trečiąja vieta džiaugėsi žiobiškėnai Artūras Stuglys, Ramūnas Balaišis ir Rokas Motuzas, ištraukę  beveik 1,5 kg. žuvies.
Bendrai visi dalyviai sužvejojo 12,6 kg.
Susumavus varžybų rezultatus, Žiobiškio jaunimo centras „Šilas“ pirmininkė Eglė Griciūtė ir Rokiškio rajono tarybos narys Vilius Pliuškis apdovanojo ne tik 1-3 vietų nugalėtojus, bet ir daugiausiai žuvies sugavusį Mantą Širvinską (2,2 kg), vyriausią žvejį Antaną Dilį (71 m.) ir jauniausią žveją Roką Motuzą  (12 m.).
Susigundę geru oru ir atėję stebėti žvejybos žiobiškėnai ir svečiai taip pat nenuobodžiavo: bendravo, ragavo arbatos ir karšto vyno. Vaikai nuo kalniuko važinėjo rogutėmis ir padangomis, o norinčiuosius pavežiojo į šventę keturačiais atvykę klubo „Purvo fanai“ motociklininkai.
Po apdovanojimų visi vaišinosi tradicine žuviene ir žirnių koše su spirgučiais. Taip pat ragavo gardžios, Žiobiškio apylinkėsę surinktų žolelių arbatos.

Atgal

Žiobiškis

Žiobiškis - bažnytkaimis Rokiškio rajone, 12 km į šiaurės vakarus nuo Rokiškio.

Paskutinės naujienos

Vengerinei 10 metų 2022-11-28

Adresas

Rokiškio savivaldybė
Rokiškio kaimiškoji seniūnija
Žiobiškio kaimas
8618 69032

Naujienlaiškis